- 08 February 2014 |
- By Health Digest
လက္ဖက္ေျခာက္မွာ ရွိတဲ့ ဓာတ္ ပစၥည္းေတြက ကိုလက္စထေရာလ္ ဓာတ္တိုးျခင္း ခံရမႈကို ကာကြယ္ေပး တယ္။ ကိုလက္စထေရာလ္က ဖရီး ရယ္ဒီကယ္မ်ား (free Radicals) ႏွင့္ ထိေတြ႕တဲ့ အခါ ဓာတ္တိုးျခင္း ျဖစ္လာတယ္။ယင္းျဖစ္စဥ္က ကိုလက္ စထေရာလ္ကို ေသြးလႊတ္ေၾကာနံရံ မ်ားမွာ ပိုၿပီးကပ္ၿငိေစတယ္။ ဒါက ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ဖို႔ လမ္းေၾကာင္းေပၚက ေျခတစ္လွမ္းပဲ။ ဒတ္ခ်္သုေတသီေတြ အစီရင္ခံထား တာကေတာ့ Flavonoidas အမ်ားဆံုး စားသံုးတဲ့ အမ်ိဳးသားေတြက ယင္းဓာတ္ပစၥည္း အနည္းဆံုးရရွိတဲ့ အမ်ိဳးသားေတြထက္ ႏွလံုးေရာဂါေၾကာင့္ ေသဆံုးမႈ ၅၈ ရာခိုင္ႏႈန္း ပိုနည္းေၾကာင္း ျဖစ္တယ္။ Flavonoidas ဆိုတာက လက္ဖက္ ေျခာက္မွာပါတဲ့ ေပၚလီဖီေနာလ္မ်ား (Polyphenols) ပါဝင္တဲ့ ဓာတ္ပစၥည္း မိသားစုတစ္စု ပဲျဖစ္တယ္။
ေလ့လာမႈ မွာ အက်န္းမာဆံုးဆိုတဲ့ အမ်ိဳးသား ေတြက လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း တစ္ေန႔ ၄ ခြက္ေလာက္ ေသာက္ေၾကာင္း ေတြ႕ရတယ္။
No comments:
Post a Comment